2.12.2012

Joulunodotusta kirjoista

Vuosien varrella on tullut osteltua erinäisiä joulufiilistelykirjoja; askartelua, sisustusta, leivontaa, käsitötä tai muuten vaan joulunodotusta. Tosin tuota pinoa katsellessa alan pikkuhiljaa vakuuttumaan, että ehkä mä noilla pärjään....
Ja kun mukaan heitetään vielä vuosien varrella kerättyjä joululehtiä X määrä, niin johan mulle tulee stressi pienemmästäkin. Kauhee määrä selailtavaa ja fiilisteltävää.

No ei vaan. Mä roudaan nuo fiilistelykirjat kirjahyllystä olohuoneen sohvanpäätyyn ja selailen niitä juuri silloin kun siltä tuntuu. Suunnittelen leipovani vähän joka kirjasta jotakin, sisustavani ja askartelevani kotiin kaikkea kivaa. Ja loppujen lopuksi mä leivon ehkä pari juttua, askartelut jää mitä todennäköisimmin ainakin tänä jouluna ihan fiilistelyasteelle ja sisustusideatkin jää varmaan kuusenkoristeluun.

Mutta niistä tulee silti sitä joulufiilistä. Vaikka tänä vuonna tuon jouluputiikin myötä joulufiilis runnotaan muhun vaikka väkisin, jos en muuten tajua.

Joulu tuntuu olevan kovin tunnepitoinen juhla monelle ja olenkin käynyt useat varsin mielenkiintoisetkin keskustelut joulusta ja sen merkityksestä asiakkaiden kanssa. Yritän pitää omat aatteeni ja ajatukseni joulusta, sen hengellisyydestä ja tarkoituksesta omana tietonani ja kuunnella sujuvasti ihmisten mielipiteitä siitä, milloin joulua ja sen perimmäisiä tarkoituksia oikeastaan edes tulisi juhlia, vai tulisiko niitä juhlia ollenkaan, mikä on kenenkin tahto ja mistä on peräisin koko joulukuusitraditio, muutamat selitykset, miksi lähdetään pois kotoa tai vakuuttelut, miksi haluaa viettää joulua yksin jne. Mielenkiintoisia keskusteluja, selityksiä ja mielipiteitä. Ja jokainen varmasti yhtä oikea. Jokainen juuri sillä omalla tavallaan.

Nyt mä taidan kuitenkin raahata ruhoni vaakatasoon ja ottaa mukaan jomman kumman raakaruokakirjoistani. Ja suunnitella, josko sitä ujuttaisi tänä vuonna joulupöytään jotain "raakileruokaa". Hmmm....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti