25.12.2012

Jouluajatelmia

Joulu on mennyt aika kaoottisissa merkeissä, jos siis verrataan normijouluun, johon kuuluu rauhoittuminen, hiljentäminen ja fiilistely.

Väsymys on päässyt iskemään pienen alakulon siivittelemänä. Ei mitään vakavaa, pari hyvinnukuttua yötä ja parin päivän pyjamabileet varmasti nollaavat tilanteen. Eikös se niin mene, että mitä lujempaa menee, sitä korkeammalta putoaa. Pätee aika hyvin kaikkiin elämänalueisiin. Ja ei, ei ole tarkoitus olla pessimisti. Ja ei, en myöskään valita, täysin omia valintoja ja paria kokemusta rikkaampana jatkan matkaa kohti uutta vuotta.

Uusi vuosi tuo ainakin näillä näkymin paljon epävarmuutta, mutta toivon, että jotain menisi putkeenkin. Jos lähitulevaisuudessa on muutamia asioita, joita en niinkään odota, mutta jotka täytyy vaan kohdata, niin onneksi löytyy myös niitä vähän mukavampia juttujakin.

Allaolevaa maisemaa olen saanut katsella päivittäin. Olen tehnyt ehkä henkilökohtaisen autolla-ajelemisennätyksen viimeisen kuukauden aikana. Aluksi matka tuntui pitkältä, mutta nyt siitä on jo oppinut jopa pitämään. Enää ei ärsytä kanssatielläliikkujat niin paljon, olen oppinut ottamaan liikenteessäkin rennommin. Eipä se ole oikeastaan mistään pois, vaikka olisin 10 min myöhemmin perillä. Ja on muuten ollut kauniita maisemia.

Se siitä matalapaineesta.

Jouluaatto meni perinteisissä merkeissä lähisuvun kanssa iltaa istuen. Vanhemalle neidillekin meni vielä joulupukki ihan täydestä, vaikka alkoikin jo vähän epäillä kyseisen kaverin olemassaoloa tässä joulunalla.

Nahka on joutunut taas vähän venytykselle, kun viime aikoina on tullut syötyä vähän sitä sun tätä ja treenaamaankaan ei ole ehtinyt tai jaksanut pariin viime viikkoon.

Allaolevan kakun leivoin jouluksi ja täytyy kyllä kehua, että tällä kertaa onnistui täydellisesti. Nyt kakun jämät on lautasella kaapissa ja lusikka siellä kaverina, josta käyn sitä aina edellisen ähkykohtauksen mentyä haukkaamassa. Uuuuhh....

Ja kuten suunnittelin jo aiemmin, ujutin joulukahvipöytään jotain raakaruokaakin. Raakalihapullia, sanoi nuorempi tenava. Ei sentään. Vähän epäilin, katoaisiko lautaselta yhtään palleroa, mutta ihan positiivisen vastaanoton nuo saivatkin.

Päivittelen noita ohjeita tuonne toisen blogin puolelle jossain vaiheessa.

Ja oikein mukavaa ja rauhallista joulunjatkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti