12.12.2012

Joulu tulee, oletko valmis? Minä en.

Iltaisin ei ole tekemisen puutetta, kun tulee nyherrettyä kaikkea pientä läheisten iloksi/riesaksi, mutta itse arvostan niitä ihmisiä, jotka keksivät joka vuosi toisille juuri heille sopivan muistamisen. Itse en tarvitse kalliita lahjoja ihan vaan sen takia, että ne ovat kalliita. Joojoo, jos haluaa, saa maksaa meidän asuntolainan pois, en pahastu. Tai edes osan. Joo siis niin joo, yleensä tuskailen, että miten mä sitä ja sitäkin läheistä muistaisin, mutta tämä joulu on jotenkin loksahtanut mukavasti paikalleen. Ehkä juuri sen takia, kun en yritä liikaa miettiä.
 
Tällaisen hauskan ohjeen löysin lehtihyllyn Molly-lehdestä. Sunnuntaipäivän iloksi tekaisin tällaiset lämmittimet pukinkonttin. Sen verran olivat helppotekoiset ja nopeat tehdä, että voisin suunnitella tekeväni noita enemmänkin.
 
 
Ja koska uskolliseen tapaani jätän kaikki aina viimetinkaan jos ehdin siihenkään, tai pahimmassa tapauksessa en ollenkaan, niin tämäkin ilta meni korttipajalla. Huomennahan se taitaa olla se viimeinen päivä, jolloin joulukortteja voi laittaa niissä punaisissa kuorissa. Aika hommahan noissakin on, mutta missään nimessä tämä ei ole pakkopullaa tai muutenkaan epämiellyttävää.
 
Itse olen kirjoittanut viimeiset viisi vuotta joulukirjeen, jossa on tervehdys meidän perheeltä kuluneesta vuodesta. Melkein tekisi mieli vetää vuodet samalla copypastella, kun mitään radikaalisti erilaista ei vuosissa ole.
 
Samaa kiirettä päivästä toiseen, lapsiperheen arkea iloineen ja suruineen, ruuhkavuosia. Tähän ajatukseen pysähdyin miettimään, että miksi näin? Tietenkin arkipäivä lapsiperheessä asettaa omat haasteensa, halusi sitä elää millaista elämää tahansa, mutta olisko se kiireen hallitseminen ja vähentäminen kuitenkin itsestä kiinni? Voisi vaikka olla.
 
Ehkä tässä taas minulle mietittävää, miksi unohdan lähes kaikkien läheisten merkkipäivät, olen maailman huonoin ihminen pitämään yhteyttä ja syytän arkipäivän kiireitä ym. näistä. Kiire on loppupeleissä aika huono syy, vaikka siltä aidosti joskus tuntuukin. Aion katsoa peiliin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti