10.11.2012

Testissä Protein Pudding - Toffee


Proteiinivanukas kuulosti liian hyvältä ollakseen totta ja vaikka toffee makuna ei ole herkuissa ykkössuosikkini (toisin kuten vaikka suklaa), tarttui tuo pussi kuitenkin mukaani kauppareissulla. 
 
Ihan ilman jatkojalostusta tämäkään tuote ei ääntä kohden löytänyt, vaan mielessä raksutti, miten tuo taipuisi leivontaan. Pientä luovuutta kehiin ja tadaa, siitä syntyi kakku. Ja koska tällä kertaa tarkoitus oli pysyä jollain lailla terveellisyyden puolella, jätin jauhopussin ja sokeripurnukan kiltisti odottamaan vuoroaan.
 
Itse en ole tosiaan mikään jäätävä toffeefani, koska mielestäni toffeen maku on yleensä liian äkkimakea ja hieman tunkkainen. Tässäkin luovuudenpuuskassa halusin hieman ns. keventää makua jollain ja koska kaapista ei löytynyt tähän hätään puolukoita, sekoitin mukaan mansikkaa.
 
Pohjan ohjeen kaivelin raakaruokakurssin materiaaleista ja hmmm.... sanoisin, että ei pöllömpi lopputulos. Aivan täysin 200 % tyytyväinen en vielä ole, mutta jatkoa seuraa.
 
Ja tässä ohje tähän tordeen:
 
Pohja
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl raakakaakaojauhetta (normitummakin ajaa varmasti asian)
ripaus suolaa
½ dl rusinoita
½ dl taateleita
½ rkl kookosöljyä (sulatettuna)
 
Täyte
90 g protein pudding toffee-jauhetta
1 dl maitoa
2 dl vettä
100 g mansikoita
5 kpl munanvalkuaista
7 liivatetta
makeutusainetta maun mukaan
1 vaniljatanko
1 rkl sitruunamehua
 
Surauta pohjan aineet tehosekoittimessa läpi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin isompaa, n. 25 cm irtopohjavuokaa. Virhe. 18 cm malli olisi ollut tähän määrään parempi vaihtoehto.
 
Sekoita yhteen proteiinijauhe, maito, vesi, makeutusaine ja soseutetut mansikat. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siihen vaniljatangon sisus.
 
Liota liivatteet kylmässä vedessä ja kiehauta sitruunamehu. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja kaada hieman jäähtyneenä pieneen osaan valkuaisvaahtoa. Sekoita liivate/valkuainenseos proteiinijauhe ym. seokseen ja nostele lopuksi loppu valkuaisvaahto sekaan.
 
Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
 
Sen verran malttamaton olin, että kaivelin kakun jääkaapista noin tunnin päästä (hyytyi muuten tosi nopsaan). Virhe. Näissä liivatekakuissa maku tulee esiin vasta vähän pidemmän ajan päästä, eli tämänkin kaakun pitäisi antaa jantua ja saada makua ainakin yön yli.
 
Mutta mikäs siinä, loistavasti uppoaa aamukahvin seuralaisena. Heh.

2 kommenttia:

  1. Joo Terhille Tosi Isot Peukut Tästä Pudding Jälkkäri Ohjeesta Ihanan Lämpimän Aamu Kahvin Kans T. Kimmo v

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Päässä pyörii muutama muukin resepti, mutta täytyy ensin testata, toimivatko vai eikö.

      Poista