Testissä Protein Pudding - Toffee, vol 2.


Aamulla iski luovuudenpuuska ja tein mm. tällaisen puddingkakun. Tällä kertaa pakastimessa oli puolukoita ja ainakin itse tykkäsin tuosta toffee/puolukkayhdistelmästä kovin.
 
 
Jouluinen puddingkakku

Pohja
pohjallinen saksanpähkinöitä (muutkin pähkinät käy)
kourallinen rusinoita
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Täyte
1-1½ prk huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
60 g toffee puddingia
4 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 kokonainen kananmuna
2 valkuaista
makeutusainetta maun mukaan
5-7 rkl puolukoita

Päällinen
1 prk kermaviiliä (3,5 %)
1 munanvalkuainen
makeutusainetta maun mukaan
½ vaniljatanko
2 tl kanelia



"Pohjallinen"
 
Murskaa saksanpähkinät muruiksi monitoimikoneella, lisää rusinat, piparkakkumauste ja pieni ripaus suolaa monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tahmeaa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (18 cm) tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. Ajatus pohjaan tuli taas täältä.

Sekoita puddingjauhe maidon joukkoon sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sekoitettu/vaahdotettu tuorejuusto. Lisää seokseen perunajauho ja makeutusainetta maun mukaan. Huomioi, että joukkoon tulee vielä puolukkaa, eli seos saa olla melko makeaa. Lisää munat ja nostele lopuksi puolukat joukkoon niin, että ne säilyvät ehjinä.


Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 50 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (heiluta vuokaa hieman ja jos kakun keskiosa ei  liiku, se on valmis)

Sekoita päällisen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita uuniin vielä reiluksi 5 minuutiksi.
Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä. Kun kakun antaa jäähtyä kunnolla, se ei myöskään halkeile.
Koristele ja nauti.

Kommentit