8.11.2012

Ostetaan rauhallisemmat patterit

Treenit alkavat tasoittua pikkuhiljaa taas omiin uomiinsa. Kesällä iski "pieni" ahneus treenaamiseen ja kroppa väsyi ja oli aika jumissa. Myönnetään. Ja niinhän siinä usein käy, että itku tulee pitkästä ilosta. Loukkaantumiselta ei vältytty tässäkään.

Eli tasapaino se olisi löydettävä treenaamiseenkin. Ja nimenomaan siihen lepoon. Itsellä on sen verran hyvä kunto, että kroppa jaksaa ja jaksaa, jumppaa ja pumppaa. Into on kova ja sitten karkaa mopo käsistä. Ja tämä on tullut todettua sen tuhat kertaa. Joka kerta on juostu samaan seinään. Poks, oho, nilkka meni. Poks, oho, polvi meni. Poks, oho, tuli lievä burn out. Ja sitä rataa. Juuri näin, Terhi. Juuri näin.

No, jos jotain hyvää kesän ja syksyn treenaamisesta ja siistimmästä ruokavaliosta voi sanoa, niin viisi kiloa jäi matkan varrelle. Ylipainoa ei mulla toki alunperinkään ollut, mutta ylimääräinen neste ja ehkä ohut kerros rasvaa taisi tipahtaa pois. En ole tällä hetkellä mikään kuivan kesän orava, mutta itsellä on mukavampi olla. En tiedä, onko se kohdallani kovinkaan hyvä asia, jos sanoisin olon olevan energisempi. (Lähipiiri huutaa NOOOuuuuuu.)

Eniveis, treenaamisen kanssa yritän ottaa järjen käyttöön ja hoen itselleni, että less is more, laatu korvaa määrän. En yritä mahduttaa samaan päivään tuhansia treenejä, koska on tuota muutakin elämää, ja päivässä ei ole kuin x-määrä tunteja. 24, jos oikein tarkkoja ollaan. Oma "ongelmani" on tuon liikunnan suhteen, että minusta niin moni laji olisi kiva ottaa viikkorutiiniin, kuten jooga (vaikka joka päivä), kuntosali (5 x viikossa), jumpat (omien, bc, bp, cx, lisäksi mm. spinning, kahvakuula), nyrkkeily, juoksu jne. Töissäkin pitäisi käydä ja perhekin olisi. Ja levätäkin pitäisi. Hmmm...

Sähköjäniksen jumppatossut
 
 
Ja peeäs. Noiden otsikoiden keksiminen on joskus ihan tosi hanurista ja silloin saattaa tulla jotain hyvinkin luovaa ja hieman hmmm.... outoa. Suokee anteeks. Kun en osaa jättää poiskaan.

2 kommenttia:

  1. Perheen painotasapaino säilyy kun emännältä lähtee ja isännälle tulee :)

    VastaaPoista