2.8.2012

Elämää ruokakippojen varjossa

Sen lisäksi, että käy taas loman jälkeen töissä, yrittää pitää kodin kuosissa ja on saanut nuoremman tenavan tykötarpeineen (mm. kerhotossut oli pienet, ulkohousut oli rikki, hoitopäivät/kotihoitopäivät piti suunnitella etukäteen...) aloittamaan taas päivähoidon loman jälkeen edes jollain lailla kiitettävästi, on omien ruokien roudailu ja suunnittelu tuottanut ainakin toistaiseksi hieman päänvaivaa. Se ei ole ollut onneksi ongelma, mitä söisin, vaan se, kuinka paljon ruokaa pitää ottaa mukaan suhteutettuna siihen, monelta olen illalla kotona.

Tuppervaarat ovat olleet ahkerassa kulutuksessa, kun kipoissa on kuljetettu mm. salaattia, riisiä, kanaa, rahkaa, marjoja, leikkelettä jne. Normikassin ja treenikassin (+ joogamaton) lisäksi mukana kulkee nyt kylmälaukkukin. Kieltämättä näyttää aamuisin kotoa lähtiessä siltä, että aion olla aina vähintään viikon reissussa. 

Kyllä tämä tästä varmasti rutinoituu ajan mittaan. Aiemmin olen tottunut syömään töissä vähän sitä sun tätä, vähän silloin sun tällöin, mutta nyt tämän ruokavalion siistimisen myötä syön myös säännöllisesti. Aluksi tuntui, että ei hemmetti, TAASKO pitää syödä, mutta äkkiä tähänkin tottuu, ja olo on kieltämättä paljon (huom. PALJON!) parempi.

Ylimääräinen neste ja turvotus on lähtenyt kropasta kävelemään, energiatasot on pysyneet hyvinä, kun ruokaa on mättänyt tasaisesti koneistoon, nälästä tai ähkystä ei tarvitse kärsiä ja vatsakin on tyytyväinen. Karkkia tai muuta mässyä ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt mieli (joka on mulle muuten aika iso asia...), kun tasaisen verensokerin myötä ei ole tullut niitä nälkä- tai ähkypiikkejä. Treenitkin kulkevat paremmin. Edes väsymys ei ole saanut mua repsahtamaan. 

En koe olevani dieetillä tai syöväni mitään, mikä ei tuntuisi omalta ja luontevalta. Ruuat ovat aivan normaaleita puhtaita, monipuolisia ruoka-aineita ilman mitään suuria kikkailuja. Näillä mennään ja hyvin menee :)

2 kommenttia:

 1. Se aamiaispuuromunakas on ihan huippuhyvää! Eikä siihen hetkessä kyllästykään kun makua voi vaihdella fiiliksen mukaan.
  terv, Jeni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä tarjoillaan myös yövieraille aamupalaksi "siistittyä" ruokaa. Mutta kyllä, jos olen muutenkin aina nauttinut aamupalan syömisestä, on kyseinen aamiainen vienyt nautinnon seuraavalle tasolle :)

   Poista