12.6.2012

Juoksua

Aamulla lähdin vapaapäivän kunniaksi aamujuoksulle. Huvitti jo vetäessäni vermeitä niskaan, että kyllä on mennyt "välineurheiluksi" tämä juokseminen. Juoksutoppi täytyy olla, sykemittari (vaikka onkin vuodelta miekka ja kirves, silti hyvin pelittävä), juoksutrikoot (nekin tosin ystävältä saatu), treenitakki jotain supermateriaalia, sukat oikein dri-fit mallia, tietenkin hyvät lenkkarit, lippis jotain hyperhengittävää materiaalia ja näppärästi mukana kulkeva iPod, josta ei musiikki lopu kesken.

Toisin oli, kun aloitin juoksulenkkeilyn joskus 13-vuotiaana; tuulipuvun housut, collegepaita tai perust-paita, samoilla lenkkareilla juostiin vuosikaudet, tennissukat, korvalappustereot, joista sai kesken matkan vaihtaa puolta.

Että ei pitäisi olla ainakaan vermeistä kiinni juoksun kulkeminen.

Jossain muualla se vika kuitenkin oli, koska ei rullannut. Jaksoin juosta koko lenkin, mutta tuntui, että maisema vaihtui säälittävän hitaasti, melkein kuin juoksumatolla olisi sotkenut menemään. Ihan konkreettinen todiste tästä oli setä, ikää noin 70-vee, joka pyyhälsi vauhdilla ohi sininen pikeepaita ja addun jörskäverkkarit viuhuen. Hieman masensi. Teki mieli huutaa perään "V****u kiitti!" Kyllä mua yritettiin lohduttaa, että se on kato harrastanut ainakin tollasen 30 vuotta kauemmin tota juoksua. Just.

No mutta ei auta kuin suoriutua. Ja sitäpaitsi mun tän viikon ohjeissa oli kaksi juoksulenkkiä eri temmoilla. Tästä ei hitaammaksi voi mennä tai sitä kutsutaan jo kävelemiseksi. Seuraava lenkki olkoon siis se reippaampi.


En tiedä, johtuiko lenkin hitaudesta vai mistä, mutta energiaa riitti sen verran, että kävin päivällä vielä tekemässä tehokkaan salitreenin. Ja sjmvoihin ja penkkipunnerrukseen lisäsin painoja. Ei vielä niitä salitreenaamisen kulta-aikojen painoja, mutta lisää kuitenkin. Jes.

4 kommenttia:

 1. No mulla siis ihan normijuoksuvaatteet: no kylläkin adiakset juoksuhousut , maratonilta saatu paita ja lenkkarit nyt kaksi vuotta vanhat (sisäpuolelta kantapäästä lähes puhki kuluneet) :)ja hyvin kulkee sekä maisemat vaihtuu. Vinkki: juokse pururadalla että saat mäkiä lenkkiisi. Kasvattaa juoksuvauhtia melkoisesti ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, ei ne vaatteet vauhtia takaa, vaikka olisivat kuinka virtaviivaiset :D. Purulla mä juoksenkin ja ihan kivasti löytyy mäkiä matkan varrelta. Ehkä tämä on vain alkukankeutta, ennenkuin pääsen kunnon vauhtiin. HIeman malttamaton kun luonteeltani saatan olla, niin luonnollisesti oletan, että voin jatkaa juoksua siitä, mihin viime kesänä jäin...

  VastaaPoista
 3. Voi vain ihastella kuka on osannut tuollaiset trikoot ostaa ;)

  t. Jeni

  VastaaPoista
 4. Jep, mua ei haitannut ollenkaan, että jonkun jalat olivat liian lyhyet noihin byysiin. Tuskin olisin koskaan tullut tuollaisia ratakalsareita ostaneeksi. Mutta hyvät ne on juostessa ei voi kieltää :)

  VastaaPoista