3.5.2012

Takaisin raiteille

Vähän on tullut lipsuttua viime viikon aikana syömisistä ja rytmeistä ja sen huomaa heti. Olo on jotenkin vinksallaan ja toinen jalka vähän väärällä polulla. Kroppa kerää nestettä ja olo on tukkoinen. Kiire on huono tekosyy, mutta itse ainakin huomaan, kun on kiire, unohtuu syömiset helposti.

Aamupala tulee syötyä kunnolla pöydässä istuen ja sen jälkeen tulee juostua töissä ja iltapäivällä huomaa, että on syönyt lennossa ehkä hedelmän tai näkkärin, pari kuppia kahvia, muutaman karkin.

Illalla kotiin tullessa on niin nälkä, että ei malta tehdä mitään järkevää ruokaa, vaan närkkii kaapista, mitä siellä sattuu olemaan, puolikkaan suklaalevyn (kuka sen on sinne kehdannut jättää), voileipäkeksejä, kaikkea mahdollisimman nopeaa. Koko päivän kalorimäärä on aivan onneton ja ei todellakaan jakaudu mitenkään järkevästi minkään normien mukaan.

Liikunnat ja joogailut jäävät muka ajanpuutteen vuoksi. Vaikka eipä sillä, että hirveästi olisi ylimääräistä energiaa reilun 10 tunnin työpäivien jälkeen. Sanokoon kuka mitä tahansa siitä, että kaikki syyt olla liikkumatta ovat muka tekosyitä.

Nukkumaankaan ei malta mennä ajoissa ja aamulla miettii, että mikäköhän oli taas niin tärkeää, että piti valvoa lähes puolille öin.

Ei ole hyvä ei. Mutta onneksi tämä kevätkiire on väliaikaista ja sen jaksaa ihan sillä, että tietää sen loppuvan aikanaan. Kunhan jurputan.

Mutta itsellä on ainakin paljon parempi olo, kun syö säännöllisesti, vetää välillä henkeä, eikä paina tukka sojosellaan, nukkuu kunnon yöunet ja liikkuu säännöllisesti. Ei muuten ole loppujen lopuksi paljon vaadittu. Eikä ole kovin mahdoton toteuttaakaan. Jotenkin siihen kiireeseen vaan menee niin helposti mukaan.

No, onneksi omalla kohdallani tämä on pelkkää kiirettä ja stressaamisen jätän muille, jotka sitä haluaa harrastaa. Stressinhallinnan olen oppinut kantapään kautta pari vuotta sitten. Maailman turhin keksintö, josta ei ole mitään hyötyä. Kenellekkään. Itse stressaamalla onnistuu niin helposti stressaamaan myös ympärillä olevat henkilöt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti