9.4.2012

Illanviettoa ja sushia

Sain taas piiitkän tauon jälkeen ystävän kylään viettämään terapiailtaa. Viimeiset sata vuotta ollaan perinteisesti herkuteltu salaatilla, juustoilla ja punaviinillä. Nyt päätettiin olla rohkeita, astua tuntemattomaan ja tehdä välillä jotain muuta.

Täällä meidän kulmilla ei ole yhtään (ainakaan minun tietooni tullut) sushipaikkaa ja olen jupissut jo viime talvesta saakka, että pitäisi varmaan tehdä itse. No, nyt sen aika oli koittanut ja kaksi täysin uuveloa sushistia päättivät testata taitojaan sushien maailmassa.

Lähdettiin varman päälle liikenteeseen ja ostettiin sellainen valmispaketti, mistä löytyivät kaikki olennainen, kuten se bambumatto, riisit, soosit yms. Siihen lisäksi ostin mm. kylmäsavustettua lohta, avokadoa, kurkkua, mizunaa.


Ja ei se sitten niin kauhean vaikeaa ollutkaan. Ei tämä nyt mitään promeininkiä vielä ollut ja aikaa tuhraantui tekemiseen aika kivasti, mutta työ tekijäänsä kiittää. Ainakin hyviä olivat.

Ja illan viimeiset hitaat.

2 kommenttia:

  1. Siitä Kuusaan uudehkosta kiinalaisesta saa kuulemma tosi hyvää sushia. http://feihongravintola.webs.com/

    - Jonna

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, pitäisiköhän antaa sille puljulle sitten toinenkin mahdollisuus? Kerran ollaan sieltä ruokaa haettu ja kokemus oli kyllä aivan päinvastainen. Täytyy testata.

    Tosin rima on nyt aika korkealla, kun tuli noista itsetehdyistäkin NIIN hyviä :)

    VastaaPoista