13.3.2012

Raakasuklaata

Hetken joutui jopa ihan pohtimaan, päivitänkö tämän tänne vai tonne, mutta tänne voitti. Tätä ei ehkä voi leivonnaksi sanoa.

Ehkä se jo tulikin selville aikaisemmasta postauksestani, että suklaa on paheeni. Onneksi kuitenkin puhutaan tummasta suklaasta. Joo, ei sillä, ettenkö valkoisesta tai maitosuklaastakin pitäisi, mutta viime vuodet tuo tumma on ollut mun juttu.

No, päätin sitten vihdoin ja viimein testata minäkin raakasuklaata, ja tuollaisella valmispaketillahan on helppo aloittaa.


Senkun sulattaa kookosrasvan vesihauteessa ja lisää loput releet joukkoon. Itse lisäsin vielä osaan seoksesta 50 g mantelirouhetta. Suosittelen. Seuraavalla kerralla testaan vielä minttuaromia. Uskoisin toimivan.


Koska aloitin tämän kesäksikuntoon-kampanjan, olen yrittänyt luopua toistaiseksi kaikista herkuista ja näin alussa tuska on suurehko niin tämä ei ehkä ole se pahin tapa huijata itseään. Jos todella tekee mieli makeaa, lohduttaudun nyt toistaiseksi tällä. Ja ihan hyväähän tuo on, hieman hmmm.... kitkerä maku verrattuna normitummaan, mutta joo, parempi vaihtoehto kuin se "syö hedelmä"-versio.

6 kommenttia:

 1. Joo, ja oikeasti terveellistä (jopa meidän terveyshifistelijän mielestä), joten ei ole huijaamista =) Tosin kaloriton herkkuhan tuo ei ole...

  VastaaPoista
 2. Minä en laske raakasuklaata herkuksi olleskaan. Etenkin kun sinne lisää kuivattuja mustikoita vielä niin sitä PITÄÄ syödä :-)) Mutta toisaalta täytyy myöntää, että on ollut hetkiä, jolloin raakasuklaa ei ole ollut mikään todellinen vaihtoehto vaan ainoa toimiva ratkaisu on löytynyt fazerin sinisestä...

  Hanna

  VastaaPoista
 3. Mitä? Pitääkö karkkienkin kalorit laskea. Noouuuu...

  Ja kyllä, joskus normisuklaa on vaan se AINOA vaihtoehto kivunlievitykseen.

  VastaaPoista
 4. No jos suklaata käyttää mielialalääkkeenä niin ei tarvitse kaloreita laskea vaikka sitä muuten harrastaisi. Eihän kukaan ota huomioon buranankaan kaloreita...

  Tosi nättejä olet muuten terhi saanut noista suklaista tehtyä :-) Itse lykkään vain aina koko massan sopivalle lautaselle ja siitä lohkon paloja. Kerran yritin jääpalamuotteja ottaa käyttöön mutta hermot menivät jo ensimmäisen kolon täyttämisen kohdalla..

  Hanna

  VastaaPoista
 5. Kokeilin itse eilen raakasuklaan tekemistä (tai no, sekoitin tosiaan vain nuo valmispaketin jutut keskenään = helppoa) ja lisäsin osaan kuivattuja karpaloita mukaan. Minä tykkään mausta, joten tällä voinee jatkossa hieman hillitä suklaanhimoa :)

  terv,

  Jeni

  VastaaPoista
 6. Hienoa Jeni. Pian voit unohtaa kaikki muut turhat herkut ja karkit ;)

  VastaaPoista