31.3.2012

Lauantaita

Mikä siinä on, että kun koittaa viikonloppuaamu, ja koko porukka saisi nukkua vaikka kuinka pitkään, aloittaa koira aamurallin kello viisi, nuorimmainen neiti herää puoli kuusi ja vanhempikin on kärppänä pystyssä jo kuudelta?

Laiskat vanhemmat avaavat television ja tenavat töllön ääreen tuijottamaan vaikka teletappeja (aivan sama...), koira nopeasti ulos ja sisään ja takaisin peiton alle ja tyyny korvalle. Noin puoli tuntia on rauha maassa, kunnes sisarusrakkaus täyttää talon riidansekaisilla äänillä, koira jatkaa nuoruuden vimmalla rallia ja on pakko todeta, että noustava on.

Onneksi kahvi pelastaa aamun kuin aamun ja aamu lähtee taas uuteen nousuun. Toinen tenava odottaa kaverin synnttäreitä kuin kuuta nousevaa, juhlavermeet on päällä kello seitsemän aamulla ja vartin välein kysellään että joko lähdetään.

Vihdoin äiti lähtee viemään nuorempaa tenavaa kaverin synttäreille, käydään ostamassa matkalla Barbi lahjaksi. Äiti yrittää ehdottaa jotain muuta. Ei kelpaa. Barbi. Selvä.

Synttärit on äidin aikatauluun täydelliseen aikaan ja äiti käy vetämässä Body Pumpin siinä välissä. Kroppa huusi jo aamulla: "Ei enää jumppia, me lihakset tai jotain sinnepäin, ei enää jakseta." Jaksoinpas, hah.

Tenava kotiin juhlista, jotka olivat kuulemma täydelliset. Kiitos juhlakalulle ja järjestäjille.

Kotona imuri esiin ja suurimmat koirankarvat putkistoon. Pidempi katse koiraan, sakset esiin ja tarkoituksena leikata koirasta tassukarvoja lyhyemmiksi. Mopo lähti käsistä ja saksittua tuli koko koira. Keittiösakset rules.


Vaikka itse sanonkin, niin yllättävän hyvää jälkeä tein. Mies vähän epäili mun kykyä käyttää saksia ja totesi, että voi olla, että hän ei kehtaa julkisilla paikoilla näyttäytyä tuon koiran kanssa ja itsekin 2 % luotolla itseeni ajattelin, että voi olla, että tulee pieni tauko koirapolulta. Mutta hei, ei se niin vaikeaa ollutkaan. Kyllä siinä aikaa ihan kiitettävästi meni, mutta olisi lopputulos voinut järkyttävämpikin olla.

(Huomaa koiran ilme)

Koira oli niin henkisesti ahdistunut käsittelystä, että veti kahden tunnin päikkärit.

Pakollinen kauppareissu illansuussa, vain yhdet koiskeet kaupassa, kun nuorempi töni vanhempaa ja vanhempi kuulemma "ihan vahingossa" tönäisi siskoa. Ja joka kerta näissä tilanteissa tulee mieleen, että mä halusin aikoinaan sen toisen tenavan ihan vain siksi, että niistä olisi seuraa toisilleen...

Ja vaikka mä kuinka päätin, että lopetan sen "mä olen ansainnut tämän"-ajattelun, niin tämän viikon jälkeen mä olen NIIN ansainnut lasin tai pari viiniä, hyvää juustoa ja ilmakuivattua kinkkua.

Mutta missä on Jeni?

7 kommenttia:

 1. Voihan sinä ja sun sakset... vaavi on niin nolatun näköinen. - Mari

  VastaaPoista
 2. :DDD, mieskin totesi, että tuosta meidän lammaskoirasta tuli ihan terrierin näköinen. Noin 7 cm lähti karvan pituudesta. Olen ihan varma, että koirakin kiittää, kunhan alkujärkytyksestään selviää :)

  VastaaPoista
 3. No niin siksihän minäkin sen toisen lapsen halusin, joskus mietin että oliko ihan viisasta. Eilisen kauppareissun jälkeen päätin lähteä reilun tunnin lenkille purkamaan kiukkaa. Toinen haluaa toista ja toinen toista ja mikään ei riitä, ja koko kauppareissun hoet että, "ei, ei osteta"... Tsiisus, hermohan siinä menee huonoon kuntoon...

  Ihanalta näyttää tuo sinun lautanen, kuolaan täällä nälissäni ;)

  VastaaPoista
 4. Jep, meillä pidetään kehityskeskustelu aina ennen kauppaan menoa, että mitään ei sitten osteta muuta kuin ruokaa jne. Ja auta armias, kun sen kerran unohdat, niin se on just tuota. "Saadaanko pillimehut?" "Saadaanko lehti?" Jne.

  VastaaPoista
 5. Jeni on tuolla ilmakuivatun kinkun takana piilossa... hienosti on ilmakuivattu kinkku rypytetty :D

  Jeni

  ps. Minulla 0 lasta ja 0 koiraa = pitkät unet aamuisin. Jotain positiivista siinäkin :)

  VastaaPoista
 6. Mä annoin tarkat ohjeet miehelle, kuinka se kuuluu tehdä ;) Ja ensi kerralla kun tulet, niin salaatti saa väistyä ja herkutellaan sushilla.

  VastaaPoista
 7. Whaaat?? Mekö lopettaisimme jo yli vuoden kestäneen perinteen tonnikalasalaatista fetajuustolla, juustosta ja ilmakuivatusta kinkusta!? Eikö mikään tässä maailmassa ole enää pysyvää... OU nou!!

  Joo ihan loistava idea, sushi on hyvää ;)

  Jeni

  VastaaPoista